"Vom fi o echipă adevărată". Valeriu Streleţ anunţă principalele obiective ale noului Guvern (VIDEO)

Embed:

Astăzi a avut loc prima şedinţă a Cabinetului de Miniştri condus de prim-ministrul Valeriu Streleţ. Oficialul nu a ţinut un discurs plin de ovaţie, ci a enumerat direct problemele care necesită a fi soluţionate cu prioritate.

"Suntem la o primă şedinţă de Guvern în noua componenţă. Eu îmi exprim încrederea că aşa după cum am declarat că vom face o adevarată echipă", a spus Valeriu Streleţ.

Premierul Valeriu Streleţ a anunţat că a expediat, astăzi, Fondului Monetar Internaţional o scrisoare prin care invită o misiune a FMI la Chişinău. Asta după ce reprezentanţii instituţiei şi-au amânat vizita la Chişinău, programată pentru 17 iunie, din lipsa unui Guvern plenipotenţiar.

"În cooperare cu Ministerul de Externe, cu reprezentanţa Fondului Monetar Internaţional de aici, de la Chişinău, a fost formulată şi semnată de mine scrisoarea adresată Fondului Internaţional de la Washington cu invitaţia de a delega, în termeni proximi, o misiune în RM pentru evaluarea perspectivelor reluării colaborării cu FMI în aşa mod, ca în termen cât mai scurt, să ajungem la semnarea unui Acord Memorandum care să ne permită normalizarea relaţiilor cu toţi ceilalţi partenerii de dezvoltare", a menţionat proaspătul premier.

Citeşte şi: O misiune a Fondului Monetar Internaţional, invitată la Chişinău. Anunţul premierului Streleţ

Premierul a mai declarat că priorităţile pe termen scurt vizează stabilizarea macroeconomică. Astfel, va fi organizată o şedinţă a Comitetului de stabilitate financiară, în cadrul căreia vor fi formulate mai multe propuneri privind acţiunile pe care trebuie să le întreprindă, de urgenţă, Banca Naţională. De asemenea, vor fi întreprinse măsuri pentru a obţine independenţă energetică.

"Urmează să întreprindem acţiuni energice pentru implementarea obiectivelor care vizează construirea infrastructurii de interconectare cu reţelele europene, în primul rând România. Să scăpăm de acestă stare de ostatici a unei singure surse de alimentare cu energie electrică. În paralel, consolidându-ne propriile capacităţi de producere a energiei electrice", a spus Valeriu Streleţ.

Valeriu Streleţ a mai declarat că atenţie sporită va fi acordată construcţiei drumurilor, agriculturii, combaterii corupţiei, educaţiei, dar şi reformei justiţiei.

''Obiectivul de adoptare a Legii cu privire la Procuratură în lectura a doua ține de competența Parlamentului, dar vom coopera cu colegii noștri. Legea privind testarea integrității, partea care viza judecătorii, metodele de testare și utilizarea rezultatelor testării au fost declarate de către Curtea Constituţională neconforme. Va trebui repede să revenim la acest subiect și să avem instrumente de testare a integrității judecătorilor", a conchis premierul.

PUBLIKA.MD aminteşte că ieri, 30 iulie 2015, Guvernul Streleţ a primit vot de încredere din partea Parlamentului.

MOLDOVA ARE EXECUTIV! Parlamentul a acordat vot de încredere Guvernului Streleţ

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu