"Vom crea locuri de muncă pentru tineri". Un gigant IT şi-a deschis un centru la Chişinău

Embed:

Unul dintre liderii mondiali din domeniul tehnologiilor informaţionale, compania suedeză Ericsson, a deschis la Chişinău un centru operaţional local. Reprezentanţa este deocamdată singura în sud-estul Europei şi oferă oportunităţi de angajare pentru specialiştii din ţara noastră.

Deocamdată, centrul operaţional are aproximativ 100 de angajaţi, însă numărul lor urmează să crească semnificativ.

"Vom continua să dezvoltăm şi să extindem acest Centru, în funcţie de cererea de pe piaţa locală şi cea externă", a spus Liam Coffey, vicepreşedinte al Centrului Operaţional Global, România. 

Ambasadorul Suediei în Moldova a declarat că noua reprezentanţă le va asigura tinerilor din ţara noastră un salariu demn, care le va permite să rămână acasă.

"Vom crea mai multe locuri de muncă şi îi vom întoarce pe tinerii talentaţi din străinătate, pentru a lucra în acest domeniu în ţara voastră", a spus Ingrid Tersman.

Iar ministrul Tehnologiei Informaţiei, Pavel Filip, a declarat că sectorul comunicaţiilor se dezvoltă cel mai dinamic: "Rămân încrezător că, de fapt, Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiile Electronice este o şansă de dezvoltare economică pentru Republica Moldova."

Compania suedeză mai are astfel de centre operaţionale globale inclusiv în China şi India.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu