Vom avea un Stadion Republican nou. Turcii vin să îl repare

Oamenii de afaceri din Turcia vor să investească în domeniul construcţiilor din Republica Moldova. Anunţul a fost făcut public în cadrul unei întrevederi a ministrului Dezvoltării Regionale, Marcel Răducan, cu un grup de investitori din Turcia.

Businessmenii turci au făcut cunoştinţă cu principalele proiecte investiţionale promovate de minister şi cu oportunităţile investiţionale în R. Moldova.

Marcel Răducan le-a explicat întreprinzătorilor că legislaţia Moldovei permite participarea întreprinderilor străine la construcţia obiectelor atât de sine stătător, cât şi în companii mixte.

Oficialii moldoveni au anunţat că cele mai importante construcţii ce ar necesita investiţii străine sunt Stadionul Republican şi Aeroportului Internaţional Bălţi.

Proiectele de infrastructură şi eficienţă energetică au fost prezentate drept cele mai importante proiecte din dezvoltarea regională ce ar putea fi interesante pentru investitorii străini.

Astfel, Agenţia de dezvoltare a locuinţelor din Turcia a manifestat un interes sporit pentru construcţia Stadionului Republican prin intermediul unui parteneriat public privat. Agenţia a anunţat că are o experienţă similară în oraşul Ankara, capitala Turciei.

Amintim că Stadionul Republican a fost demolat în anul 2007 de către guvernarea de atunci, care promitea că în locul lui va fi construită o arenă modernă cu 20.000 de locuri, o parcare imensă şi un hotel. De atunci Moldova nu are o arenă sportivă multifuncţională care să se poată ridica la standarde internaţionale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu