"Vom avea un comerţ civilizat". Ce se va întâmpla cu Piaţa Centrală în următorii cinci ani

Embed:

Piaţa Centrală din Capitală ar putea să dispară în următorii cinci ani. Cel puţin asta prevede Strategia de Dezvoltare a Comerțului Intern în municipiul Chișinău pentru perioada 2015-2020. În schimb, autorităţile promit să creeze un centru agroalimentar modern.

"Conform Strategiei de Comerţ noi prevedem ca în centrul istoric al oraşului să fie făcută o analiză şi o optimizare a pieţelor. Unul dintre obiective este strămutarea tuturor pieţelor nealimentare pentru că ele sunt cele mai multe în centrul oraşului, într-o anumită zonă. În cazul dat vom avea un comerţ civilizat", spune șeful interimar al Direcției Generale Comerț şi Alimentație Publică a Capitalei, Marcel Zambiţchi.

Strategia mai prevede că acţiunile de optimizare şi modernizare a pieţelor agroalimentare vor fi aplicate nu doar în centrul Chişinăului, ci şi în sectoare şi suburbii. În document nu sunt stabilite costurile lucrărilor, nici perioada exactă de implementare a lor.

Şi Ministerul Agriculturii şi-a propus, încă în 2010, să construiască un centru agroalimentar în Capitală, însă iniţiativa a rămas doar pe hârtie, din lipsă de bani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu