Volvo vrea o nouă divizie de performanţă

Constructorul suedez Volvo vrea să dea naştere unei noi divizii de performanţă, iar primul model care va primi tratamentul sportiv este hatchback-ul C30, potrivit automarket.ro.

Anul trecut suedezii de la Volvo treceau din curtea Ford în ograda chinezilor de la Geely Automotive Holding. De atunci şi până astăzi se pare că suedezii au avut o evoluţie bună pe piaţă şi vor tot mai mult să dezvolte o sub-divizie de performanţă.

Primul model care va intra în producţie va avea la bază hatchback-ul C30. Un concept al acestuia a fost deja prezentat publicului pentru a urmări reacţiile pozitive sau negative la adresa lui. Este vorba despre creaţia celor de la Polestar, echipă responsabilă pentru intrarea celor de la Volvo în Campionatul Suedez de Turisme.

Conceptul creat de aceştia pe baza lui C30 dispune de tracţiune integrală, iar sub capotă ascunde un propulsor turbo de 2.5 litri cu cinci cilindri care produce 405 cai putere şi dezvoltă un cuplu motor de 510 Nm. Mulţumită acestor modificări, hatchback-ul suedez este capabil să sprinteze de la 0 la 100 k/h în mai puţin de cinci secunde.

Versiunea de producţie va purta sigla PCP (Performance Concept Prototype), iar dacă lucrurile vor evolua conform planurilor un astfel de exemplar va costa 50.000 de lire sterline. Aşa cum se cuvine unei versiuni extreme, C30 PCP va fi produs în aproximativ 500 de unităţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu