Volvo va lansa la toamnă XC40, versiunea de teren accidentat a lui V40

Gama XC a celor de la Volvo se va îmbogăţi începând cu această toamnă cu un nou membru. XC40 va deveni versiunea de teren accidentat a recent lansatului V40, scrie automarket.ro.

V40, noua compactă din gama constructorului suedez Volvo, va fi declinată în anii următori într-o versiune crossover. Aceasta se va numi XC40 şi, conform jurnaliştilor britanici de la Autocar, va fi prezentată oficial nu mai departe de această toamnă, în luna septembrie, în cadrul Salonului Auto de la Paris.

XC40 va deveni astfel al patrulea model din gama XC, pe care Volvo o dedică modelelor cu potenţial pe teren accidentat. Versiunea de off-road a lui V40 va fi însă o compactă ridicată, fără a avea pretenţii prea înalte în calitate de off-roader autentic. Astfel, noul model se va prezenta în faţa clienţilor cu o gardă la sol ridicată, cu bosaje ale aripilor ceva mai pronunţate, cu scuturi faţă-spate şi cu un interior uşor modificat. Evident, tracţiunea 4x4 va fi prezentă şi ea, probabil ca opţiune suplimentară.

Versiunea XC a lui V40 nu va fi singura declinare a modelului de bază, deoarece pentru fanii eco urmează o versiune hibridă plug-in a compactei suedeze. Conform Autocar, Volvo plănuia şi o versiune sedan şi una break, însă acestea au fost puse deocamdată în aşteptare din motive economice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu