Volvo S60 Polestar - rival suedez pentru BMW M3

Volvo a prezentat în premieră modelul S60 Polestar, un viitor rival pentru BMW M3. Deocamdată există un singur exemplar, construit pentru un client anonim. Această versiune performantă va fi un rival pentru BMW M3 și Audi RS4, notează automarket.ro.

Chiar și așa, este clar că Volvo va produce o serie mică a acestui performant model. Volvo Cars Official Motorsport și Polestar au spus că acest lucru va depinde foarte mult și de reacția potențialilor clienți. Cu alte cuvinte, dacă vă place, Volvo îl va construi. 

Volvo a dezvăluit și câteva detalii tehnice. Sub capotă găsim un motor turbo cu șase cilindri în linie de 3.0 litri ce produce 508 CP la 6.500 rpm și 575 Nm la 5.500 rpm. Practic, este același motor pe care îl găsim și ma modelul S60 T6, dar modificat substanțial de specialiști de la Polestar. Suspensia a fost și ea modificată și coborâtă. Polestar folosește elemente Ohlins, iar frânele sunt Brembo.

Puterea este transmisă prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu șase trepte. Volvo S60 Polestar accelerează de la 0 la 100 km/oră în 3.9 secunde, iar viteza de top teoretică este de peste 300 km/oră. Cel mai probabil, aceasta va fi limitată electronic la 250 km/oră.

Caroseria a fost lățită cu 20 mm și a primit elemente aerodinamice sportive și aripi evazate pentru a putea adăposti jante de 19 inch încălțate cu anvelope 265/30R19. La interior, S60 Polestar are scaune sport și tapițerie din piele Alcantara. Acest tip de piele se regăsește inclusiv pe volan și schimbătorul de viteze.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu