Volvo S60 Polestar - rival pentru BMW M3, pregătit de suedezi

În urmă cu un an, Volvo anunţa că îşi va extinde colaborarea cu cei de la Polestar, specializaţi în crearea de versiuni sportive pe baza modelelor suedeze. Se pare că parteneriatul a ajuns departe, Polestar pregătind deja o surpriză pentru fanii brandului scandinav, scrie automarket.ro.

Surse neoficiale şi mai multe fotografii spion anticipează o versiune de performanţă a deja popularului S60, sedanul care se bate în segmentul mediu cu BMW Seria 3, Audi A4 şi Mercedes C-Klasse. Premizele sunt bune, având în vedere că Polestar nu este la prima experienţă de acest gen, reuşind să lanseze în trecut C30 Performance Concept, un adevărat hatchback de curse.

Un S60 Polestar ar putea fi propulsat de o versiune ultra potentă a motorului V6 pe benzină sau ar putea apela la un V8 cu performanţe înalte, preluat de la fraţii mai mari, XC90 şi S80. Unitatea cu opt cilindri oferă 315 cai putere în versiunea sa aspirată, însă Noble a dovedit că poate stoarce chiar şi 650 de cai putere atunci când a folosit motorul pentru supercarul său, M600.

Potenţialul propulsorului, estimat la 400 de cai în cazul lui S60, ar putea fi exploatat cu ajutorul unei transmisii secvenţiale şi al unei tracţiuni integrale de tip Haldex.

Mai multe fotografii spion trădează testele pe care Polestar le face la bordul unui S60 cu bosaje ceva mai largi, prize de aer generoase şi jante sport. Dovezi clare ale unei versiuni sportive, pe care Volvo se pregăteşte să o arunce în lupta cu granzii BMW M3 şi Mercedes C63 AMG.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu