Volvo a lansat noul XC40 T5 Twin-Engine (VIDEO)

Volvo a lansat noul XC40 T5 plug-in hybrid. Modelul constructorului suedez a fost expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Beijing, însă Volvo nu a oferit detalii despre resursele sau performanțele acestuia, potrivit automarket.ro.

Din 2017 și până astăzi, Volvo a reușit să adune 60.000 de comenzi pentru SUV-ul compact XC40. Cu ocazia Salonului Auto de la Beijing, Volvo a prezentat noua versiune XC40 T5 Twin-Engine (plug-in hybrid).

Pentru moment, oficialii constructorului suedez nu au oferit detalii despre motorizarea SUV-ului hibrid. Conform unor surse apropiate companiei, noul XC40 T5 Twin-Engine va folosi ca bază a sistemului hibrid de propulsie motorul cu trei cilindri de 1.5 litri de pe versiunea T3.

În cazul versiunii T5 Twin-Engine, motorul de 1.5 litri ar urma să ofere 180 de cai putere. Împreună cu motorul electric, resursele versiunii cu sistem hibrid de propulsie vor ajunge la 250 CP și 400 Nm. Asemeni versiunilor T8 Twin-Engine disponibile pe modelele mai mari din gamă, și XC40 T5 Twin-Engine va fi capabil să ruleze parțial doar cu energie electrică. Momentan, suedezii nu au oferit informații despre autonomia oferită de XC40 T5 Twin-Engine în modul 100% electric.

Volvo și-a stabilit o țintă ambițioasă pentru viitor. Până în 2025, constructorul suedez vrea ca modelele sale electrice să reprezinte 50% din vânzările totale. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, fiecare model Volvo va avea, începând din 2019, cel puțin o versiune hibridă sau una electrică.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu