Voluntarii care au ajutat victimele exploziei din Capitală, au primit mențiuni

Embed:

Cei 34 de voluntari, care au ajutat sinistrații în urma exploziei de pe bulevardul Moscovei, 11/5, au primit mențiuni în incinta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

Alexei Sivunic a fost unul din voluntarii care a adunat haine, încălţăminte şi produse alimentare la cortul instalat în faţa blocului. Bărbatul spune că obişnuieşte să-i ajute pe cei care au nevoie de suport.

"Pentru noi aceste diplome sunt o adevărată onoare. Prin astfel de gesturi, autorităţile noastră ne indeamnă să ne unim, să fim mai aproape unii de alţii", a afirmat Alexei Sivunic, voluntar.

Elena Osadceaia a mai făcut voluntariat în Polonia, Italia, Armenia şi Georgia. Ar fi fost păcat să nu îi ajute şi pe concetăţenii ei, spune femeia.

"Din punct de vedere emoţional a fost foarte greu. Pe lângă noi, acolo mai erau foarte mulţi oameni care ajutau, printre care pompieri, salvatori, poliţişti. Noi îi hrăneam pe cei care erau acolo, făceam ceai, cafea. Erau foarte multe lucruri de făcut", a spus Elena Osadceaia, voluntar.

Mai în glumă, mai în serios, şeful IGSU, Mihail Harabagiu, i-a îndemnat pe tineri să activeze în calitate de salvatori.

"Vă invit ca să fiţi membri a marei familii de pompieri, salvatori din ţara noastră, fie la nivel de voluntar fie la nivel de angajat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sau la colegiu la medicină, suntem deschişi şi vă aşteptăm," a spus Mihail Harabagiu, şef IGSU.

La lichidarea consecințelor exploziei de pe bulevardul Moscovei au fost implicaţi peste 100 de pompieri. În tot acest timp, ei fost susţinuţi şi de foarte mulţi voluntari. În tragedia de la Râşcani şi-au pierdut viaţa cinci persoane, printre care şi un copil.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu