Volumul transferurilor din străinătate, în creștere în luna aprilie. Din ce țară au venit cei mai mulți bani

Embed:

Continuă să crească volumul transferurilor din străinătate. În luna aprilie, în ţara noastră au ajuns aproape 99 de milioane de dolari. Datele Băncii Naţionale arată că suma este mai mare cu 14.6 la sută decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În luna aprilie, cei mai mulţi bani au ajuns în Moldova din ţările Uniunii Europene, de unde au fost transferaţi 40 la sută din suma totală. În același timp, cu aproape 12 la sută mai puţin au ajuns din țările membre ale CSI, unde cea mai mare pondere o are Rusia. Din Federaţia Rusă au venit 27,2 la sută din cele 99 de milioane de dolari, adica 26,8 de milioane de dolari.

Dacă e să vorbim de statele Uniunii Europene, cei mai mulți bani au fost transferați din Italia, aproape 13 milioane de dolari. Pe locul doi se află Germania, de unde au fost transferate peste şase milioane de dolari, iar din Marea Britanie cu aproape jumătate de milion mai puțin. În clasament se mai află Franța, Spania și România.

Datele BNM arată că în luna aprile majoritatea banilor au fost transferaţi în euro, aproape 49 de procente. În dolari au ajuns peste 42 de procente, iar în ruble circa nouă la sută. Faţă de aceeaşi perioadă din 2017, volumul transferurilor în dolari şi ruble a scăzut, iar cel în euro - a crescut.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu