Volumul produselor livrate de Moldova peste hotare în luna martie A CRESCUT

Embed:

Moldova a livrat peste hotare, în luna martie, mărfuri şi produse de peste 162 de milioane de dolari, cu 17 la sută mai mult decât în februarie.

Totuşi, volumul exporturilor s-a redus cu peste şapte procente în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului 2015. 

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în primele trei luni ale acestui an, exporturile s-au cifrat la peste 400 de milioane de dolari, în scădere cu 15 la sută faţă de perioada ianuarie-martie a anului 2015.

Aproximativ 65 la sută din produse au ajuns în Uniunea Europeană. Valoarea mărfurilor livrate a fost de aproximativ 270 de milioane de dolari, cu 16,7 procente mai puţin.

Exporturile au scăzut şi în ţările CSI, unde au fost livrate, în perioada ianuarie-martie a acestui an, bunuri de 85 de milioane de dolari.

În schimb, exporturile au crescut surprinzător în Bulgaria. În primele trei luni ale anului, volumul mărfurilor exportate în această ţară aproape s-a dublat.

De asemenea, au fost livrate cu 23 la sută mai multe produse în Ucraina şi cu peste 13 procente - în Polonia.

În primul trimestru al acestui an, Moldova a importat mărfuri în valoare de aproximativ 900 de milioane de dolari, cu  9 procente mai puţin, decât în perioada similară a anului 2015. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu