Volumul investiţiilor străine atrase în primele şase luni ale anului 2011 a crescut cu 22,4 la sută

Embed:

Volumul investiţiilor străine directe a crescut, în primele 6 luni ale acestui an, cu 41 de milioane de dolari, sau cu 22 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, până la finele lunii iunie, Moldova a atras investiţii în sumă de 224 de milioane de dolari.

Potrivit datelor Băncii Naţionale a Moldovei, după investiţiile străine făcute în primele 6 luni ale acestui an, suma totală a banilor atraşi de peste hotare în economia naţională a depăşit 3 miliarde de dolari. Totodată, cele mai mici investiţii au fost făcute în agricultură, arată datele oficiale.

După provenienţa geografică a investiţiilor, pe prima poziţie se află banii atraşi din ţările Uniunii Europene. Peste 52 la sută din totalul investiţiilor făcute în economia naţională provin din această regiune. Pe de altă parte, investiţiile din Comunitatea Statelor Independente sunt mai mici de 12 la sută.

Alte 35 de procente din sumele investite până acum în Moldova provin din alte ţări ale lumii, mai arată datele Băncii Naţionale a Moldovei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu