Volumul "Frica. Trump la Casa Albă", pe primul loc în topul listei Bestseller a Amazon

În SUA, apropiata lansare a unei cărţi despre funcţionarea administraţiei Donald Trump, semnată de celebrul jurnalist de investigaţie Bob Woodward, obligă Casa Albă, dar şi pe preşedintele american să adopte atitudini defensive, scrie rador.ro.

The Washington Post şi CNN au publicat extrase din carte care relevă nu doar presupusa ignoranţă a lui Trump în afacerile internaţionale, dar şi un comportament adesea protector al apropiaţilor săi, nevoiţi să-şi încalce obligaţiile profesionale pentru a limita daunele provocate de acţiunile preşedintelui. Volumul lui Woodward intitulat "Frica. Trump la Casa Albă" urmează să apară pe 11 septembrie.

Noul volum al lui Bob Woodward, celebrul reporter de investigaţii al cotidianului The Washington Post, care a făcut istorie cu informaţiile cu care a venit în scandalul Watergate, ce a condus la căderea preşedintelui Richard Nixon, este deja pe primul loc în topul listei Bestseller a Amazon. Bob Woodward descrie o Casă Albă cu nesfârşite lupte interne şi cu o cultură a muncii toxică şi volatilă, în care cei mai nalţi consilieri ai preşedintelui îl descriu drept instabil şi neinformat. Investigaţia privind interferenţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 este o sursă constantă de anxietate pentru Donald Trump şi consilierii săi, după cum implică volumul lui Woodward.

Acesta spune că, la sfârşitul lunii ianuarie, domnul Trump şi John Dowd, un avocat din afara Casei Albe care îl consilia pe preşedinte cu privire la interacţiunile sale cu procurorul special Robert Mueller, au simulat un interviu între preşedinte şi domnul Mueller. În timpul interviului simulat, Donald Trump a minţit şi s-a contrazis în repetate rânduri, l-a insultat pe fostul director FBI, James Comey, după care a explodat în furie, repetând minute în şir că investigaţia este o farsă. 

Vorbind reporterilor, la Casa Albă, purtătoarea de cuvânt, Sarah Huckabee Sanders, a respins, şi ea, informaţiile şi poveştile din volumul lui Woodward: "Nu cred că putem avea tipul de succes pe care îl avem în Casa Albă sub acest preşedinte dacă acea carte ar fi o reflectare corectă a celor ce se întâmplă în Casa Albă."

Bob Woodward îşi susţine poziţia: "Poveştile şi citatele sunt adevărate."

Iar şeful Administraţiei americane a comentat: "Încă o carte proastă."

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu