Volumul creditelor acordate în luna august de băncile comerciale a depăşit 38,5 miliarde de lei (VIDEO)

Embed:

Volumul creditelor acordate de băncile comerciale în luna august a fost cu 130 de milioane de lei mai mare decât în iulie. Agenţii economici şi populaţia s-au împrumutat de la instituţii financiare cu peste 38 de miliarde de lei, potrivit Băncii Naţionale a Moldovei.

Astfel, volumul creditelor în monedă naţională, acordate în august a fost de aproape 22 de miliarde de lei. Iar cel al împrumuturilor în euro, calculate în lei, a ajuns la 9 miliarde 193 de milioane de lei. Împrumuturile în dolari, la fel, calculate în lei, au însumat 7 miliarde 290 de milioane. Potrivit BNM, cele mai multe împrumuturi, de aproape 15 miliarde de lei, au fost direcţionate spre domeniul comerţului.

Al doilea în topul celor mai creditate sectoare ale economiei este industria alimentară, cu trei miliarde 611 milioane de lei, după care urmează industria productivă, unde creditele acordate au însumat aproximativ trei miliarde de lei.

În luna august, persoanele fizice au contractat de la bănci credite în valoare de aproape 5 miliarde de lei. Cel mai mic volum de creditare în august a revenit instituţiilor finanţate de la bugetul de stat 83 de milioane de lei şi instituţiile subordonate unităţilor administrativ-teritoriale, care s-au împrumutat, în total, cu 53 de milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu