Volodimir Ariev: Delegaţia Rusiei la APCE are reprezentanţi desemnaţi ilegal

Embed:

Delegaţia Rusiei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei are reprezentanţi desemnaţi ilegal în acest for din partea peninsulei Crimeea. Declaraţia a fost făcută de şeful Delegaţiei Ucrainei la APCE, Volodimir Ariev, în cadrul şedinţei de ieri de la Strasbourg.

"În componenţa delegaţiei Federaţiei Ruse sunt membri care au fost aleşi cu voturile ilegale ale ucrainenilor din Crimeea, peninsulă care a fost anexată. Totodată, lista cuprinde indivizi vizaţi de sancţiunile Uniunii Europene. Această situaţie este contrară statutului Consiliului Europei", a menţionat Volodimir Ariev.

La finalul discursului, Volodimir Ariev a cerut celor care susţin poziţia Ucrainei să se ridice în picioare.

Marţi, 25 iunie, după cinci ani, Rusia şi-a recăpătat dreptul de vot în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Rezoluția în favoarea Federaţiei Ruse a fost votată cu 118 voturi pentru, 62 contra și zece abțineri. Ucraina şi Georgia s-au opus în întregime.

Printre cei care au susţinut revenirea Rusiei la APCE se numără deputatul PPDA Andrei Năstase şi socialistul Vlad Batrîncea.

Colegul de alianţă, Mihai Popşoi de la PAS, a votat însă împotrivă. Federaţia Rusă a fost lipsită de dreptul de vot în cadrul instituției europene, în 2014, după anexarea peninsulei Crimeea.

Lasă un comentariu