Volkswagen trebuie să returneze banii unui client care și-a cumpărat un Golf diesel nou în 2012

Scandalul Dieselgate, care a zguduit Volkswagen și întreaga industrie auto, a însemnat penalități și amenzi de peste 30 de miliarde de euro, până acum, pentru grupul german.

La trei ani de la izbucnirea Dieselgate, nemții au spus că mare parte din acest scandal a fost "lăsată în urmă" cu ajutorul "tranziției la vehiculele electrice" și prin "eforturile de a curăța mașinile" cu emisiile manipulate.

Cu toate acestea, Dieselgate continuă să bântuie constructorul german. O instanță din Germania a decis că Volkswagen trebuie să returneze integral banii cu care un client și-a cumpărat un Golf diesel nou în anul 2012.

Instanța a subliniat că Volkswagen a acționat imoral prin instalarea unui software cu care să-și sporească vânzările și profitul. Astfel, VW ar trebui să dea înapoi clientului circa 30.000 de euro, adică prețul cu care acesta și-a cumpărat mașina nouă.

"În opinia noastră, nu există o bază legală pentru plângerile clienților. Clienții nu au suferit pierderi sau daune. Vehiculele sunt sigure și bune de pus în circulație. Decizia instanței din Augsburg intră astfel în contradicție cu multe alte decizii în spețe comparabile," au transmis VW.

Oficialii germani susțin că aproximativ 9.000 de astfel de decizii au fost emise în legătură cu scandalul Dieselgate și că majoritatea plângerilor din partea clienților nu au avut succes.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu