Volkswagen îşi va modifica logo-ul, sperând să-şi refacă imaginea după scandalul diesel

Grupul Volkswagen va modifica logo-ul mărcii VW, prima oară din 2012. Decizia face parte din planul amplu de reorganizare anunțat de noua conducere a grupului, care are în vedere refacerea imaginii afectate de scandalul manipulării testelor de poluare a vehiculelor diesel, precum și pregătirea pentru era automobilelor electrice, transmite Bloomberg, potrivit incont.ro.

Noul logo va fi prezentat anul viitor, la timp pentru planurile producătorului auto german de lansare agresivă a vehiculelor electrice, a declarat luni directorul de marketing al mărcii VW, Jochen Sengpiehl, într-o conferinţă de presă susţinută la Berlin.

Logo-ul va fi actualizat pentru a se potrivi atât părţii frontale ale automobilelor, cât şi ecranelor smartphone-urilor, a spus Sengpiehl.

Emblema VW, actualizată ultima oară în urmă cu şase ani, a suferit doar modificări modeste de la relansarea producătorului auto după Al Doilea Război Mondial.

VW va încerca să convingă clienţii sceptici să treacă la vehiculele alimentate cu baterii, iar conferirea unei imagini mai proaspete brandului este esenţială pentru investiţiile de 20 de miliarde de euro în dezvoltarea vehiculelor electrice.

Volkswagen invită în prezent agenţiile de comunicare şi de publicitate să facă propuneri creative în următoarele luni.

Compania mai intenţionează să înfiinţeze centre de marketing în principalele sale regiuni, care să adapteze mesajele şi să reacţioneze mai rapid la schimbări.

Sub conducerea noului director general, Herbert Diess, care a fost numit în funcţie vineri, VW, care reuneşte 12 branduri, vrea să lase în urmă scandalul diesel şi va continua să coordoneze marca VW, cea mai mare divizie a grupului în funcţie de vânzări.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu