Volkswagen introduce un motor diesel de 262 cai putere în gama Touareg facelift

Volkswagen va înlocui unitatea V6 TDI de 3.0 litri şi 245 CP din gama Touareg cu o versiune mai puternică, de 262 CP. Aceasta va debuta alături de Touareg facelift la Salonul Auto de la Paris, scrie automarket.ro.

Unitatea cea nouă respectă normele Euro 6 şi înlocuieşte vechiul propulsor de 245 CP. Datorită actualizărilor operate, consumul mixt a scăzut de la 7.2 la 6.6 litri la sută, în timp ce emisiile de CO2 sunt de 174 grame pe kilometru. Transmisia automată cu opt rapoarte este standard în gama Touareg şi este oferită şi în compania acestui propulsor.

Motorul respectiv a primit un nou catalizator şi mici actualizări interne pentru a putea respecta normele Euro 6 şi a livra mai mulţi cai putere. În plus, pentru reducerea consumului mixt s-a implementat o funcţie de coasting, care decuplează motorul de la transmisie în fazele de rulare în care nu este necesară acceleraţia pentru a menţine viteza, reducând sarcina totală aplicată motorului şi carburantul consumat.

Funcţia de coasting nu este nouă pentru concernul Volkswagen, fiind integrată pentru mai multe motorizări din oferta actuală, cât timp sunt cuplate unităţilor DSG care o suportă.

Facelift-ul lui Touareg va fi disponibil pentru comandă începând cu luna octombrie a anului curent. Modelul beneficiază de noi funcţii tehnologice pe lângă elementele estetice redesenate, printre care se numără accesul la serviciile Google prin intermediul sistemului multimedia, permiţând chiar şi vizionarea unei adrese specifice sau a unei destinaţii prin Google Earth sau Street View, chiar de pe ecranul sistemului de infotainment.

În plus, maşina va furniza în timp real informaţii din trafic culese de pe internet în zonele în care este suportat acest serviciu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu