Volkswagen are noi probleme din cauza scandalului Dieselgate

După ce au plătit aproximativ 30 de miliarde de euro sub formă de penalități și amenzi, oficialii Volkswagen încă nu au scăpat definitiv de toate consecințele scandalului Dieselgate.

Grupul german a fost chemat în justiție într-un proces colectiv intentat de 1.670 de investitori (în special instituționali), care cer daune de peste 9 miliarde de euro.

Motivul? Aceștia sunt nemulțumiți de pagubele care le-au fost aduse de Dieselgate și spun că Volkswagen ar fi trebuit să îi anunțe înainte de izbucnirea scandalului în septembrie 2015, pentru a evita pierderile, scrie automarket.ro.

Volkswagen susține că board-ul de la vremea respectivă, printre care s-au numărat CEO-ul actual Herbert Diess și președintele Hans Dieter Poetsch, nu a fost implicat în celebrul scandal și că nu a încălcat normele de conformitate din Statele Unite.

În schimb, avocații reclamanților (investitorilor) spun că managerii din afara board-ului, precum și șefii diferitelor divizii erau conștienți de “trucarea deliberată și sistematică a emisiilor” și, în consecință, oficialii companiei ar fi trebuit să-i avertizeze pe investitori înaintea începerii scandalului Dieselgate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu