Volkswagen ar putea scăpa de amenda autorităţilor germane

Volkswagen ar putea scăpa de amenda Ministerului german al Transporturilor, după ce ani de zile a folosit un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, transmite Bloomberg, scrie economica.net.

"Este suficient ca Volkswagen să repare cele 2,4 milioane de vehicule cu motor diesel în Germania, astfel încât acestea să îndeplinească cerinţele legale", a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor, Ingo Strater.

Cel mai citit ziar german, Bild, a criticat Volkswagen pentru că nu a acordat compensaţii celor 2,4 milioane de clienţi din Germania, după ce, duminică, şeful producătorului auto, Matthias Mueller, a respins solicitările ca VW să compenseze clienţii europeni din cauza scandalului emisiilor (Dieselgate), aşa cum s-a întâmplat în SUA. Mueller a declarat, pentru publicaţia germană Welt am Sonntag, că un acord similar ar fi neadecvat şi imposibil din punct de vedere financiar.

"Nu este acceptabil ca Executivul să nu-şi asume niciun fel de consecinţe reale în urma scandalului emisiilor şi să dea un cec în alb pentru înşelătorii şi decepţii. Trebuie să se explice de ce companiile din Germania nu plătesc amenzi. Nu este în regulă ca şoferii europeni de maşini VW să fie trataţi mai rău ca cei din SUA", a afirmat Oliver Krischer, parlamentar german de la Partidul Verzilor, de opoziţie.

Săptămâna trecută, VW a anunţat că va plăti 15,3 miliarde de dolari după ce a recunoscut că ani de zile a folosit un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel în SUA, acceptând să răscumpere vehiculele de la consumatori şi să furnizeze fonduri pentru a stimula producerea autoturismelor ecologice.

Volkswagen va trebui să ofere consumatorilor europeni compensaţii similare cu cele acordate americanilor, a declarat recent comisarul european pentru piaţă internă, industrie, antreprenoriat şi IMM, Elzbieta Bienkowska. Potrivit oficialului european, ar fi incorect ca VW să îi trateze diferit pe consumatorii europeni din cauza unui sistem juridic diferit. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu