Volkswagen a anunțat că nu va mai produce celebra mașină care a scris istorie în Europa, Beetle

Volkswagen nu mai produce Beetle. Volkswagen a anunțat că nu va mai produce celebra mașină care a scris istorie în Europa și nu numai, al cărei design va fi recunoscut de multe generații de acum încolo.

Povestea "Broscuței" a început în 1925, când inginerul austro-ungar Bela Barenyi a conceput un prototip care avea să stea la baza renumitului model, scrie libertatea.ro.

Prima mașină Beetle ieșea pe poarta fabricii din Wolfsburg, condusă la acea vreme de Ferdinand Porche, în 1938. Se spune că Beetle a fost produsă din dorinaț lui Hitler care își dorea o mașină a poporului. Cel de-al doilea Război Mondial a oprit fabricarea vehiculului, iar uzina s-a transformat în fabrică de armament. Mașinile au început să iasă din nou din fabrică la 5 ani după încheierea conflictului mondial.

În doar 5 ani, producția de Beetle a crescut spectaculos. În 1955, numărul de mașini produse a ajuns la un milion, iar la începutul anilor ’60, mașina a fost introdusă și pe piața din SUA, unde va deveni foarte populară.

În anul 2012, Volkswagen a reînviat modelul care a făcut istorie pe întregul glob pământesc, dar 6 ani mai târziu a decis să nu mai producă mașina. Anunțul a fost făcut de Frank Welsch, reprezentant al departamentului de cercetare și dezvoltare al companiei nemțești. Motivul? Vânzările slabe.

”Beetle a făcut istorie, dar nu vom mai lansa o nouă generație,” a declarat neamțul Frank Welsch la Salonul Auto de la Geneva, care se desfășoară în aceste zile. Locul lui Beetle va fi luat de conceptul ID Buzz, care va apărea în 2022 și va fi complet electric.

În total, până acum, au fost produse 15.444.858 de unități pe fabricile din Germania și 3.350.000 în cele din Brazilia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu