Voie bună şi surprize în satul Mărăndeni, Făleşti, şi în oraşul Bălţi. Localnicii au sărbătorit hramul

Embed:

Localnicii din Mărăndeni, Făleşti, au sărbătorit hramul satului. Pentru ei, autorităţile au pregătit mai multe surprize.

"Suntem foarte mulțumiți. În primul rând este o bucurie pentru copii, pentru noi", a spus o localnică.

Tradiţional, cei mai puternici flăcăi şi-au măsurat puterile la trântă:

"Timp de un an m-am antrenat așa că sper să ceva se va primi. Să câștig desigur berbecul".

În localitate a fost deschis un post de pompieri, unde vor munci voluntarii din sat, iar fântâna de la intrarea în localitate a fost reparată.

"Așteptăm toți oaspeții satului să participe activ la toate activitățile organizate de administrația publică împreună cu băștinașii satului Mărăndeni", a declarat Anatol Goncearencdo, primarul satului Mărăndeni.

Sătenii au fost felicitaţi de deputatul PDM Valentina Buliga.

"Sunt mândră şi bucuroasă că Mărăndenii au ales un primar gospodar. Satele Moldovei mele se schimbă, înfloresc pe zi ce trece şi mă bucur pentru asta şi suntem gata să fim alături de ei, la lucruri frumoase pentru oameni", a declarat Valentina Buliga, deputat în Parlament.

Sărbătoarea se va încheia la miezul nopții cu un concert și focuri de artificii.

Şi la Bălţi oamenii au petrecut astăzi. Oraşul împlineşte 597 de ani de la fondare: "Este hramul orașului nostru. Este și o sărbătoare religioasă pe care trebuie să o marcăm."

Locuitorii și oaspeții orașului au asistat la o paradă a mașinilor de epocă.

Un automobil a fost fabricat în 1954. Proprietarul spune că nu ar renunța la bijuteria sa pe patru roţi pentru nimic în lume.

"E unică în Moldova. Ele au fost făcute la comandă pentru armata sovietică numai pentru parade", a afirmat Serghei Mogâldea, proprietarul automobilului.

Oamenii au putut admira şi o expoziţie de covoare vechi.

"Este țesut la lampă, că atunci nu era lumină. Are mulți ani. L-a păstrat străbunica și l-a dat bunicăi, bunica mamei și mama mie. Eu cred că îl voi da nepoatelor", a spus Raisa Lungu, meșter popular.

Iar câţiva meşteri populari și-au prezentat creațiile din mlajă.


Oamenii au putut găsi la târg şi pălăriile din paie al căror preţ ajungea şi până la 1.000 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu