Vladimir Voronin susţine decizia Guvernului de a-şi asuma numirea candidaţilor la funcţia de Procuror General

Embed:

"Decizia de astăzi a Guvernului şi a premierului eu o susţin totalmente", a declarat, miercuri, liderul PCRM, Vladimir Voronin, la emisiunea Tema Zilei de la Canal 2.  

Potrivit lui, ceea ce se întâmplă astăzi este o problemă foarte serioasă, pentru că sunt instituţii unde trebuie concursuri şi instituţii unde numirea persoanelor trebuie să şi-o asume guvernarea.

"Dar asa... Am format guvernul din membri sau reprezentanţi ai instituţiilor non-guvernamentale, comisiile de concurs, în toate, sunt implicaţi aceştia de la organizaţiile neguvernamentale, la CEC comentează şi participă ONG. Atunci cum rămâne cu rolul statului? Unde-i responsabilitatea Guvernului, unde-i responsabilitatea Parlamentului? Unde-i responsabilitatea aşa-numitului preşedinte?", s-a întrebat Voronin.

În opinia liderului PCRM, prin organizarea concursurilor, cineva îşi declină responsabilitatea. "Eu nu am nimic cu această persoană. A trecut concursul", a declarat Vladimir Voronin. 

"Dacă este format Guvernul, a fost numit Parlamentul, atunci asumaţi-vă responsabilitatea pentru ţară, nu vă jucaţi de-a concursurile. 

El a precizat că nu vede în acest caz subordonarea justiţiei Guvernului.

„Dacă ajung în funcţie, persoanele se vor supune legii, Constituţiei, dar nu Guvernului”, a punctat politicianul.

 

loading...

Lasă un comentariu