Vladimir Voronin recunoaşte că formaţiunea pe care o conduce se confruntă cu probleme grave (VIDEO)

Embed:

Liderul PCRM a reacţionat bolnăvicios, în cadrul şedinţei de joi a Parlamentului, la îndemnul unui deputat al PLDM de a se debarasa de unii colegi de partid. 

După ce presa a scris că Vladimir Voronin le-ar fi cerut deputaţilor Grigore Petrenco şi Iurie Muntean să plece din structurile de conducerea ale PCRM, liberal-democratul Petru Ştirbate a venit cu un sfat pentru preşedintele comuniştilor: "Stimate domnule Vladimir Nicolaevici, sunteţi pe calea cea dreaptă. Când vă veţi izbăvi de povara din primele rânduri, formaţiunea va avea mai multe şanse de supravieţuire".

Liderul PCRM s-a arătat deranjat de remarca deputatului PLDM: "Nu vă faceţi griji! Avem posibilităţi să ne clarificăm de sine stătător în sânul partidului. Fără consultaţii. Ţineţi-le pentru dvs. că vă vor fi de folos!"

Grigore Petrenco a refuzat să discute cu jurnaliştii: "Eu am să ies şi am să comentez!"

Iar Iurie Muntean a dat de înţeles că aşteaptă decizia plenarei PCRM, care va avea loc în curând: "Toate deciziile se iau în partid, de instanţele prevăzute de statut".

Publika.md precizează că informaţiile potrivit cărora Grigore Petrenco şi Iurie Muntean vor pleca din PCRM, au apărut la scurt timp după ce ideologul formaţiunii Mark Tkaciuk şi-a depus mandatul de parlamentar şi a plecat din structurile de conducere ale PCRM. Tkaciuk nu şi-a motivat nici până acum decizia. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu