Vladimir Voronin nu crede în liberalizarea regimului de vize cu UE

Embed:

Lupta dintre opoziţie şi guvernare i-a amploare în perioada campaniei pentru anticipate. În cadrul unei conferinţe de presă, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a criticat dur activitatea Alianţei pentru Integrare Europeană. Lichidarea regimului de vize cu Uniunea Europeană şi construcţia caselor pentru sinistraţi sunt doar câteva activităţi contestate de opoziţie.

În pofida asigurărilor premierului Vlad Filat, liderul PCRM, Vladimir Voronin nu crede că din 2012 vom călători fără vize în Uniunea Europeană.

Fostul preşedinte mai spune că sinistraţii nu vor păşi în case noi până la data anunţată de guvern, deoarece locuinţele nu vor fi gata. Asta pentru că actuala guvernare este preocupată mai mult de campania electorală, spune Voronin.

În replică, premierul Vlad Filat a declarat că nu comentează acuzaţiile lui Vladimir Voronin şi că Guvernul face totul posibil ca moldovenii să circule fără vize în Europa. În ce priveşte construcţia caselor pentru sinistraţi, premierul speră că vor fi gata la timp.

O altă nemulţumire a comuniştilor este acordul semnat între Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova şi Jandarmeria Română, privind stabilirea ordinii publice în timpul manifestaţiilor cu caracter în masă. Potrivit liderului comuniştilor, PCRM a contestat acest acord la Curtea Constituţională.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu

EMISIUNI PUBLIKA »