Vladimir Voronin face dezvăluiri despre 7 aprilie 2009 şi spune cine ar sta in spatele evenimentelor de atunci (VIDEO)

Embed:

Preşedintele PCRM Vladimir Voronin susţine că în spatele evenimentelor din 7 aprilie ar sta fostul premier Vlad Filat, care în prezent se află în puşcărie. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii "Puterea a Patra" de la un post privat de televiziune. 

Moderatorul l-a întrebat pe Voronin dacă este adevărat că Vladimir Plahotniuc ar fi fost implicat în evenimentele din 7 aprilie 2009, aşa cum a declarat Filat. 

"Eu ştiu că cel mai implicat a fost Filat, ceea ce ştiu eu, că atunci eram în funcţie şi eram obligat să cunosc multe lucruri. Printre altele, până acum nu au prea căutat ce a fost pe 7 aprilie şi nu s-a pus punct, măcar că noi de multe ori am făcut diferite declaraţii şi am discutat această temă", a declarat Voronin. 

PUBLIKA.MD aminteşte că în noaptea de 6 spre 7 aprilie 2009, mii de tineri s-au adunat în centrul Chişinăului, nemulţumiţi de rezultatele alegerilor parlamentare din 5 aprilie. 

În dimineața zilei de 7 aprilie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale erau deja aproximativ cinci mii de tineri. Câţiva dintre ei aruncau cu pietre şi ouă înspre clădirea Preşedinţiei. Ulterior, au atacat maşina pompierilor, care şi-a îndreptat tunurile cu apă spre ei. Când numărul protestarilor a ajuns la aproximativ 30 de mii, scutierii nu au mai făcut faţă şi s-au retras. Birourile din clădirea Preşedinţiei au fost vandalizate şi incendiate. Poliţiştii au revenit în forţă. În ambele tabere sunt răniţi.

În data de 8 aprilie, premierul Zinaida Greceanîi a făcut apel către mame să-şi ţină soţii şi copiii acasă.

"Jertfele umane va fi foarte greu de evitat. Poliția va folosi toate mijloacele necesare pentru apărarea constituționalității Republicii Moldova, inclusiv armele", a declarat Zinaida Greceanîi, fost prim-ministru.

PUBLIKA.MD precizează că Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, va fi invitatul emisiunii "În centrul atenției" cu Oxana Bodnar.  În cadrul ediției din această duminică va fi discutată situația politică din țară, relațiile cu partenerii externi și prognoze privind rezultate ale alegerilor din 20 octombrie. Emisiunea va începe la ora 20.00, la Publika TV.

Lasă un comentariu