Vladimir Voronin, despre opoziţie: Racul, lebăda și știuca şi mai trebuie cineva acolo, vreun moniţoi

Embed:

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, este sceptic că PLDM, PL, PAS și PPDA vor găsi un consens în privinţa identificării candidaţilor comuni în toate cele 51 de circumscripţii uninominale, pentru viitoarele alegeri parlamentare.

Liderul PCRM crede că cele patru formațiuni din opoziţie nu reprezintă o forță politică și că aceştia vor conlucra împreună numai dacă vor fi presaţi de forţe din exterior. 

"Ei, de sine stătător, cu ambiţiile lor şi cu aplomburile lor în care cred că sunt daţi aici, pe Pământ, ca nu ştiu ce să facă, să ne aducă nouă Rai, nu o să le reuşească nimic, pentru că ei fiecare în parte, aceste partide, nu prezintă nicio forță, nicio putere de sine stătător. Ei toți sunt diferiți. Racul, lebăda și știuca şi mai trebuie cineva acolo, vreun moniţoi ceva să fie în căruța ceea ca să-i mâne pe dânșii", a declarat Vladimir Vorononin.

Liderii PL, PLDM, dar şi binomul PAS şi DA au iniţiat, acum două zile, discuțiile despre cum vor acţiona în campania electorală pentru scrutinul parlamentar din 24 februarie. Deocamdată, aceştia nu au ajuns la un numitor comun.

Discuţiile dintre liderii formaţiunilor din opoziţie de pe segmentul de dreapta au loc pe fundal tensionat şi critici reciproce. În timp ce preşedintele PPDA, Andrei Năstase, îl acuză pe liberalul Mihai Ghimpu de trădare, Maia Sandu insistă ca membrii PL să treacă prin filtrul de integritate. Ideea este respinsă de liberali.

La rândul lor, liberal-democraţii consideră că binomul PAS şi DA le-au tras ţeapă  atunci când au luat decizia să-i lase în afara blocului electoral pe care vor să-l creeze. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu