Vladimir Voronin, despre numirea procurorului general interimar şi a membrilor CEC: Guvernarea inventează proceduri inexistente

Embed:

Actuala guvernare inventează proceduri inexistente în procesul de numire a procurorului general interimar. De această părere este liderul comuniștilor, Vladimir Voronin. Mai mult, el spune că decizia alianţei PSRM-ACUM de numire a şefului interimar de la procuratură de către Parlament contravine Constituţiei.

"Despre aşa o procedură, cred că, eu nu am auzit niciodată, aşa fel de numire, de a vota acest procuror interimar în Parlament şi unde ei vor să mai voteze, Constituţia aşa normă nu prevede", a menţionat Vladimir Voronin.

Anterior, modul în care a fost organizat concursul pentru funcţia de procuror general interimar a fost criticat de mai mulţi experţi şi politicieni. Asta pentru că anunţul a fost plasat pe site-ul Parlamentului sâmbătă dimineaţa, iar cei interesaţi au avut la dispoziţie doar două zile de weekend şi ziua de luni pentru a depune dosarul la comisia juridică, numiri şi imunități a Legislativului.

Vladimir Voronin a criticat și felul în care au fost numiţi noii membri ai Comisiei Electorale Centrale.

"Ei pentru ce eliberează locurile acestea... ca să îi angajeze pe ai lor. O mână spală altă. Nici nu dovedeşti să urmăreşti ce fac toată ziua aceştia - revocări, cum se fac ei, conform normelor legale, constituţionale sau să le fac ele cu interese", a precizat liderul PCRM.

Recent, doctorul în drept Dorin Cimil a devenit noul preşedinte al Comisiei Electorale Centrale. Candidatura acestuia a fost propusă de partidul premierului Maia Sandu.

Totodată, fostul consilier al lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi a fost ales secretar la CEC. Un alt nou membru, recent confirmat în funcţie, este Dumitru Pavel, avocatul liderului PPDA, Andrei Năstase.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu