Vladimir Voronin despre Alianţa lui Kozak: Nu au reușit să se așeze în fotolii și deja au început să numească nănașii, cumătrii, neamurile la diferite funcții

Nu au reuşit să ocupe funcţiile în stat, cum au început să-şi promoveze rudele. Aşa comentează fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, acţiunile guvernului neligitim în frunte cu Maia Sandu. Declaraţiile au fost făcute la postul naţional de televiziune Moldova 1. 

"Așa-numiții miniștri ai noului Guvern, nu au reușit să se așeze în fotoliile lor și deja au început, nănașii, cumătrii, neamurile la diferite funcții îi numesc în fiecare zi. Nici așa nu e așa."

Vladimir Voronin se arată indignat şi de faptul că Alianţa lui Kozak ACUM - PSRM promovează în funcţii oameni, care de mulţi ani nu mai locuiesc în Republica Moldova şi nu cunosc realităţile de aici. 

"În primul rând nu este legitimă formarea acestui Guvern. Nu așa se hotărăsc problemele. În al doilea rând, aduc oamenii care de mulți ani nu sunt în țară, cine știe pe care principii. Acești oameni nu au trecut comisia de integritate, dar acest lucru este obligatoriu. Sunt numite persoane care tot timpul au fost împotriva independenței, statalității și suveranității Republicii Moldova.", a declarat preşedintele PCRM. 

Vladimir Voronin s-a referit în special la aşa-numitul ministru de externe Nicu Popescu:

 "A lucrat peste hotare și făcea tot felul de declarații că Republica Moldova nu are perspectivă, că Republica Moldova nu trebuie să fie independentă ca țară, că trebuie să ne unim, trebuie să ne alipim și nu știu ce, iar acum el trebuie să fie ministru", a spus Voronin.   

CITEŞTE ŞI: Cumătrism și nănășism în "guvernul" Maiei Sandu. Așa-numitul ministru de externe l-a numit pe Andrei Popov, nașul său de cununie, în funcția de șef de cabinet