Vladimir Voronin critică dur aşa-numita amnistie promisă cetăţenilor de şeful statului

Embed:
Vladimir Voronin critică dur aşa-numita amnistie promisă cetăţenilor de şeful statului. În cadrul unei întâlniri cu alegătorii de la Bălţi, preşedintele comuniştilor a declarat că promisiunile lui Igor Dodon, liderul informal al socialiștilor, nu sunt altceva decât o strategie electorală murdară, menită să influenţeze oamenii ca să-şi dea votul pentru PSRM.

"Asta este aşa un fel de "zamanuhă" care poate să provoace pe cineva. Da ! Şi, poate, dacă nu vor veni aici, acasă, mai repede să voteze acolo. Relaţiile trebuie să fie concretizate prin fapte concrete, dar nu prin declaraţii că el vine de la Moscova şi spune că eu m-am înţeles, eu m-am înţeles, după asta trebuie să urmeze fapte concrete, fapte concrete nu se văd", a spus preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

Iar liderul comuniştilor din Bălți, Serghei Rubțov, susţine că strategia lui Dodon este folosită exact în campania electorală, fapt care demonstrează clar intenţia lui de a susţine PSRM-ul în alegerile parlamentare.

"Este cu siguranţă un truc electoral, de ce nu a propus mai devreme această amnistie? Este o încercare de a duce de nas oamenii noştri, de a-i aduce aici ca să voteze pentru socialişti. Din punctul meu de vedere, este o tehnică politică murdară", a spus liderul organizației PCRM din Bălți, Serghei Rubţov.

De aceeaşi părere sunt mai mulți locuitori din Bălţi.

"Îmi pare că totul este o minciună, mint oamenii cum vor."

"Niciun fel de amnistie nu este. "

"Iniţial anulează, dar peste o lună o restabilesc. De ce trebuie să interzici, iar apoi să permiţi?"

"Trebuie să fie un contract semnat de ambele părţi, să fie încheiat între ministerele de Externe, care să anunţe oficial. Îmi pare că sunt poveşti pentru că au nevoie de noi acum, la alegeri, iar apoi uită."

Recent, Alexandr Kalinin, președintele Congresului diasporei moldovenești, a anunţat că o moldoveancă a fost nevoită să nască într-o puşcărie din Rusia, după ce a dat crezare așa-numitei amnistii care ar fi fost convenită la Moscova, între Igor Dodon şi Vladimir Putin. Totodată, Kalinin, a mai spus că, în martie 2018, şi alţi patru moldoveni au fost reţinuţi, după ce l-au crezut pe cuvânt pe şeful statului.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu