Vladimir Putin şi Petro Poroșenko, faţă în faţă! Cei doi lideri s-au întâlnit în Normandia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a avut un dialog cu proaspătul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko. Cei doi lideri s-au întâlnit în Franţa, în cadrul festivității de comemorare a 70 de ani de la debarcarea din Normandia.

Potrivit agenţiei Reuters, Vladimir Putin, Petro Poroșenko și cancelarul german Angela Merkel au schimbat câteva replici la intrarea în castelul Benouville, unde șefii de stat s-au adunat la prânz.

Totodată, s-a remarcat şi faptul că președintele Rusiei și al Ucrainei nu au dat mâna, în ciuda faptului că diplomații francezi au prezis anterior că Putin și Poroșenko vor da mâna în Normandia.

Mai mult, potrivit slon.ru, conversația dintre președinți, a durat aproximativ 15 minute. Liderii au discutat despre impactul crizei ucrainene asupra economiei.

Aceasta a fost prima întâlnire dintre aceşti doi lideri, de la victoria obţinută de Petro Poroşenko la alegerile prezidențiale din 25 mai.

Inaugurarea noului președinte al Ucrainei va avea loc sâmbătă, la şapte iunie. Vladimir Putin nu a fost invitat la ceremonie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu