Vladimir Putin se întâlnește mâine la Moscova cu John Kerry. Despre ce vor discuta

Preşedintele rus Vladimir Putin îl primeşte joi pe secretarul de Stat american John Kerry la Moscova, pentru a discuta despre crizele din Ucraina şi Siria, a anunţat miercuri Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului, relatează Reuters.

"Problemele (care vor fi discutate) sunt destul de previzibile. Siria, Ucraina şi relaţiile bilaterale", a declarat Peskov pentru presă.

Kerry se va întâlni, de asemenea, cu ministrul de Externe Serghei Lavrov în ziua de vineri, a precizat Peskov.

Pe de altă parte, premierul turc Binali Yildirim a sugerat miercuri că Ankara vrea să-şi normalizeze relaţiile cu Siria, ceea ce ae reprezenta o adevărată întorsătură politică în cadrul unei ample ofensive displomatice.

Turcia îşi extinde cercul de prieteni, a declarat miercuri Yildirim într-un discurs televizat.

"Sunt sigur că vom reveni la relaţii normale cu Siria", a spus premierul turc, citat de AP. "Avem nevoie de acest lucru", a adăugat el.

Yildirim face această declaraţie în contextul în care Ankara şi-a restabilit relaţiile diplomatice cu Rusia şi Israelul.

Ankara şi-a înterupt relaţiile cu regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad după ce o revoltă populară s-a ridicat împotriva acestuia în 2011, scie News.ro

Turcia, care se învecinează cu Siria, găzduieşte în prezent aproximativ 2,75 milioane de refugiaţi sirieni.

Ea a servit ca bază unor reprezentanţi politici ai opoziţiei siriene şi unor grupări rebele care caută să-l îndepărteze de la putere pe al-Assad.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu