Vladimir Putin: Ruşii vor ajunge în rai în caz de război nuclear

Embed:

Ruşii vor ajunge în rai în caz de război nuclear. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Vladimir Putin, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Soci. Oficialul a negat orice ambiţie războinică, dar a dat asigurări că agresorii care vor dori să lovească Rusia cu arme atomice vor fi nimiciţi.

"Ne aşteptăm ca cineva să folosească arme nucleare împotriva noastră, fără ca măcar să facem ceva greşit. Dacă asta se va întâmpla, agresorul trebuie să ştie că răsplata va fi pe măsură şi că va fi nimicit. Noi vom fi victimele agresiunii şi vom ajunge în rai ca nişte martiri, dar ei pur şi simplu vor muri", a declarat  

Chiar dacă Putin dă asigurări că ţara sa nu se pregăteşte de război, jurnaliştii de la CNN au intrat în posesia unor imagini din satelit care arată că Rusia îşi consolidează capacităţile nucleare din Kaliningrad. Potrivit experţilor care au văzut fotografiile, armata rusă construieşte 40 de buncăre pentru rachetele nucleare. Ei au comparat imaginile obţinute luna aceasta cu altele făcute în vară, iar diferențele sunt notabile.

Specialiştii susţin că e vorba de ample lucrări de renovare a structurilor militare din zona Kaliningrad. Ei au identificat patru şantiere: unul în zona depozitelor de rachete nucleare, altul la baza aeriană de la Cikalovsk, al treilea la baza de rachete Cerniakovsk, iar ultimul la calea ferată care face legătura dintre acestea.

În februarie, ruşii au adus în Kaliningrad rachete Iskander, capabile să transporte focoase nucleare. Contactat de CNN, ministrul rus al Apărării nu a oferit niciun comentariu privind operaţiunile din Kaliningrad.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu