Vladimir Putin: Rusia va continua înarmarea din interese de securitate

Putin:

Embed:

Rusia va continua să se înarmeze. Declarația a fost făcută de către liderul de la Moscova, Vladimir Putin, în cadrul Forumului economic Valdai, care are loc în aceste zile la Soci. Potrivit președintelui rus, aceste măsuri sunt necesare pentru securitatea țării.

Totodată, Putin a menționat că, dacă Statele Unite se retrag din tratatul de interzicere a rachetelor balistice cu lansare de la sol, Moscova va răspunde imediat şi simetric.

”Vom urmări cu atenţie tot ce se întâmplă în lume. Rusia va continua să dezvolte noi sisteme de arme non-nucleare. Dacă partenerii noştri americani vor să renunţe la tratat, răspunsul nostru va fi imediat. Repet şi avertizez, va fi imediat şi simetric”, a spus președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Potrivit lui Vladimir Putin, cea mai mare greșeală din ultimele decenii ale Rusiei este că s-a bizuit prea mult pe sprijinul țărilor din vestul Europei.

În acelaşi timp, liderul de la Kremlin a menționat că greșeala făcută de Occident a fost că a interpretat această încredere drept slăbiciune.

Putin a declarat însă că Rusia nu va mai face concesii. Tensiunile dintre cele două supraputeri au ajuns la nivelul maxim după ce Statele Unite au declarat că vor să părăsească tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare, pe motiv că acestea ar fi în dezavantajul Americii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu