Vladimir Putin l-a făcut cetăţean rus pe actorul francez Gerard Depardieu

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care îi acordă cetăţenia rusă actorului francez Gerard Depardieu. Ultimul a ameninţat, recent, că renunţă la paşaportul francez, în semn de protest faţă de creşterea impozitelor pentru cei mai bogaţi cetăţeni ai Franţei, anunţă Gândul.info.

Anunţul privind acordarea cetăţeniei ruse a fost făcut printr-un comunicat al Kremlinului.

Anterior, Depardieu a declarat că se va muta în Belgia, după reforma privind majorarea impozitelor plătite de oamenii înstăriţi. La 20 decembrie, Vladimir Putin s-a arătat dispus că să îi acorde paşaport rus actorului francez, dacă acesta va dori. "Dacă Gerard doreşte cu adevărat să aibă un permis de şedere sau un paşaport rus, chestiunea e ca şi rezolvată", a spus atunci Putin.

"Putin mi-a trimis deja un paşaport", ar fi declarat actorul, potrivit unor apropiaţi citaţi, cu două zile înainte, de site-ul cotidianului Le Monde. Ulterior, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a remarcat că declaraţia lui Depardieu a fost "cel mai probabil, o glumă".

Gerard Depardieu a anunţat, într-o scrisoare deschisă adresată premierului francez, Jean-Marc Ayrault, că "îşi va preda paşaportul" francez.Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu