Vladimir Putin, despre incendiul din mall-ul din Siberia: Neglijență criminală

Vladimir Putin, despre incendiul din mall-ul din Siberia: ”Neglijență criminală!”. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a deplasat marți la Kemerovo, oraș industrial din vestul Siberiei, unde un incendiu izbucnit duminică într-un mall din oraș a luat 64 de vieți, dintre care 48 de copii, denunțând în acest context o ”neglijență criminală”.

”Ce s-a întâmplat aici? Nu este vorba de ostilităţi armate. Nu este o scurgere neaşteptata de gaz metan (…) Oamenii au venit să se odihnească, erau copii. Vorbim de demografie şi pierdem atât de mulţi oameni şi din cauza a ce? Din cauza neglijenţei criminale, a indolenţei”, a afirmat Putin într-o reuniune la Kemerovo, scrie libertatea.ro.

Șeful de stat al Rusiei a depus flori la un loc amenajat în memoria victimelor în apropierea clădirii centrului comercial ”Zimniaia Vișnia”, unde locuitorii au adus flori, jucării de pluș și fotografii ale celor morți.

Totodată, Localnicii din Kemerovo, traumatizați de infernul din mall-ul în care au sfârșit 64 de oameni, inclusiv copii, se revoltă pe străzi pentru a cere demisia autorităților.

Marți dimineață, sute de oameni s-au aduntat la sediul primăriei Kemerovo pentru a protesta pentru că autoritățile nu au făcut nimic să evite tragedia și cer pedepse grele pentru cei responsabili. Totodată, persoanele ieșite în stradă au comemorat victimele.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu