Vladimir Putin are o statuie aurită în Kîrgîzstan, lângă un WC

O statuie aurită a lui Vladimir Putin a fost ridicată într-o stațiune de schi din Kîrgîzstan. Fondatorul acesteia a vrut să-i mulțumească astfel președintelui rus, după ce a primit un împrumut în valoare de 1,2 milioane de dolari de la un fond de dezvoltare susținut de Rusia, relatează Reuters, citată de Libertatea.

Ce-i drept, locul ales nu e chiar potrivit - lângă WC.

Statuia aurită a lui Vladimir Putin are 2,5 metri înălțime și a fost ridicată în luna noiembrie la aproape 30 de kilometri sud de Bişkek, capitala statului Kîrgîzstan. Monumentul îl reprezintă pe președintele rus, purtând un costum, cu mâinile pe lângă corp, în timp ce privește spre vârfurile ninse din depărtare.

Directorul stațiunii de schi, Akbar Roziev, susține că a apelat la băncile din Kîrgîzstan pentru a obține un împrumut, însă nu a putut găsi o variantă pentru necesitățile sale. Ulterior, a apelat la un fond de dezvoltare ruso-kîrgîz, deschis în 2014, care i-a acordat un credit cu o dobândă de 4%.

„Nu am știut cum să-mi exprim recunoștința. Datorită împrumutului său, avem acum un centru mai bun. Ce altceva pot spune? Putin este om, cu o mare”, a declarat Akbar Roziev, pentru Reuters.

loading...

Lasă un comentariu