Vladimir Putin a ordonat, în 2014, doborârea unui avion al Turciei în care se aflau 110 pasageri. Care este motivul

Embed:

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat, în 2014, doborârea unui avion al Turciei în care se aflau 110 pasageri. Liderul de la Kremlin a luat decizia după ce a fost informată că aeronava este controlată de terorişti şi că se îndreaptă spre Soci, acolo unde începea ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Atunci, pe stadion se aflau peste 40 de mii de oameni. 

"Am fost informat că teroriştii au luat controlul unui avion care efectua o cursă din Ucraina în Istanbul. Teroriştii au cerut ca aeronava să-şi schimbe cursa spre Soci. I-am întrebat pe cei de la securitate ce propuneri au, iar răspunsul lor a fost să acţionăm conform planului elaborat pentru astfel de situaţii.
- Adică?
- Să-l doborâm."

Vladimir Putin a mai adăugat că după câteva minute a mai primit un apel în care a fost anunţat că a fost vorba despre o alertă falsă. Un pasager aflat în stare avansată de ebrietate a speriat pe toţi cei care se aflau la bord că a adus în avion o bombă.

El a fost reţinut după ce aparatul de zbor a aterizat în oraşul Istanbul. Liderul de la Kremlin a povestit despre acest incident în cadrul unui interviu oferit ziaristului rus Andrei Kondraciov. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu