Vladimir Putin, a fost întrerupt de către omologul său belarus, Aleksandr Lukaşenko, după o întrevedere desfăşurată la Soci

Embed:

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a fost întrerupt de către omologul său belarus, Aleksandr Lukaşenko, după o întrevedere desfăşurată la Soci. Întrebat de jurnalişti despre o posibilă integrare a celor două state, liderul de la Moscova a declarat că în lume nu există ţări independente, dar preşedintele Belarusului a ţinut să-l completeze.

"- State complet independente în lume, pur și simplu, nu există.
- Şi eu imediat am adăugat: chiar şi Rusia.
- Da, toate. Şi țările foarte mari, și cele mici. Lumea modernă este o lume a interdependențelor."

În opinia lui Putin, statele UE nu sunt suverane, pentru că Parlamentul European adoptă mai multe decizii obligatorii pentru toate ţările membre ale Uniunii Europene, aşa cum se întâmpla în Sovietul Suprem al URSS.

În ceea ce priveşte Uniunea statală Rusia-Belarus, liderul de la Kremlin consideră că aceasta trebuie să avanseze ''calm şi prietenos'', fără a dăuna celor două ţări şi popoarelor lor.

Anterior, preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, afirmase că orice discuţie despre o eventuală unire între Belarus şi Federaţia Rusă este inutilă şi stupidă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu