Vladimir Moscalciuc, alias "Makena", condamnat la 19 ani de închisoare

Embed:

Vladimir Moscalciuc, alias hoţul în lege "Makena", a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru organizarea unei grupări criminale în penitenciar şi pentru şantaj.

Pe banca acuzaţilor, împreună cu Vladimir Moscalciuc, s-au regăsit alte zece persoane, care vor ispăşi pedepse de la 10 până la 20 de ani de privaţiune de libertate. Hotărârea Curţii de Apel poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie în termen de 15 zile.

Pronunţarea sentinţei a durat peste jumătate de oră. În acest răstimp inculpaţii au zâmbit şi au insultat victimele, care purtau veste antiglonţ.

Condamnaţii contestă decizia instanţei de judecată. "Este o fărădelege! Un dosar fabricat! O comandă politică", au spus ei.

Vladimir Moscalciuc, alias Makena, a fost condamnat în 2002 la 15 ani de închisoare pentru un furt în proporţii deosebit de mari. Ulterior termenul a fost redus, iar în 2010 Moscalciuc a fost amnistiat. La ieşirea din sala de judecată acesta a fost reţinut deja în baza altor acuzaţii.

Procurorii consideră că Moscalciuc a organizat în penitenciar o grupare criminală şi şantaja condamnaţii pentru a obţine sume mari de bani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu