Vladimir Grosu, despre continuarea reformelor din domeniul justiţiei. Ce a vorbit cu Marius Lazurca

Ne dorim ca cetățenii să-și recapete încrederea în actul justiției. Declaraţia aparţine ministrului Justiției, Vladimir Grosu, şi a fost făcută,astăzi, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul României la Chişinău, Marius Lazurca.

În cadrul întâlnirii cei doi au discutat despre continuarea reformelor din domeniul justiției și menținerea parcursului european al Republicii Moldova.

"Nu abandonăm reformele începute. Ne-am asumat toată responsabilitatea de a le continua, de a promova și implementa până la capăt proiectele demarate și de a iniția altele noi. Ne dorim ca cetățenii să-și recapete încrederea în actul justiției", a spus ministrul Justiției.

Totodată, Marius Lazurca a reiterat că România va susține în continuare reformele din acest domeniu, care este unul prioritar. 

"Vă încurajăm să continuați reformele. Confirmăm că vom sprijini, atât la nivelde asistență tehnică, cât și la nivel de expertiză, acțiunile pe care le implementați. Cetățenii acestei țări așteaptă o justiție transparentă, promptă, echidistantă", a subliniat diplomatul român.

În contextul discuțiilor, Vladimir Grosu a vorbit despre prioritățile Ministerului Justiției: reforma Procuraturii, consolidarea activității Comisiei Naționale de Integritate, misiunea europeană de asistență în reformarea justiției, promovarea medierii, continuarea reformării Institutului Național al Justiției.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu