Vladimir Cebotari: Rezultatul alegerilor de duminică din Chişinău este rezultatul luptelor politice

Embed:

Rezultatul de duminică de la alegerile locale din Chișinău a fost unul previzibil pentru PDM. Partidul a făcut mai multe apeluri pentru celelalte partide pentru a fi identificat un singur candidat comun. Declarația a fost făcută de Vladimir Cebotari, în cadrul briefingului de presă organizat săptămânal de PDM.

"Așa cum era de așteptat în Chișinău, primul tur nu a scos un candidat singur la alegerile de duminică și urmează să se petreacă alegerile în turul doi. Rezultatul respectiv era unu previzibil din punctul nostru de vedere. Noi am făcut mai multe ieșiri și mai multe îndemnuri pentru a fi identificat un singur candidat de dreapta în jurul cărora să se organizeze toate forțele, care au viziuni comune și au o orientare europeană. Constatăm că luptele politice și-au adus rezultatul, și avem situația care este, un electorat foarte dezmembrat, dar cel mai îngrijorător sunt semnalele care le-a primit întreaga clasă politică. Avem ca niciodată o prezență destul de joasă la alegeri. Este foarte rău că cetățenii devin din ce în ce mai pasivi politic. Cetățenii nu participă la modul de organizare a orașului. Este o sancțiune pentru clasa politică. Credem că cetățenii au sancționat în acest fel ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani în Primărie. Avem în față un boicot al cetățenilor față de alegerile din Capitală", a declarat Vladimir Cebotari, vicepreşedintele PDM

PDM nu a anunțat nici un favorit pentru turul doi, dar va îndemna cetăţenii să se mobilizeze şi să participe activ la vot.

"Noi nu am avut favoriți nici la Bălți nici la Chișinău, și nu avem favoriți nici pentru turul doi. Sperăm că în turul doi va fi o prezență mai bună la vot. Noi vom face tot ce este posibil ca să mobilizăm alegătorii să iasă la vot. Am vrea să rugăm toţi actorii politici să tragă toate învăţămintele necesare din aceste alegeri. Să se concentreze asupra problemelor care sunt în municipiul Chişinău şi nu pe aspectele politice. Deoarece cetăţenii noştri sunt interesaţi cum este reparat un drum, cum este rezolvată o problemă, ce aer respiră în Capitală, care este situaţia socială, şi mai puţin este interesat de interese şi speculaţii politice. Noi alegem o persoană care va conduce municipiul Chişinău şi nu o persoană care va folosi municipiul Chişinău pentru tribune sau bătălii politice. Nu cred că locuitorii municipiului Chişinău sunt în căutarea unei persoane care în toamnă imediat să-i trădeze pentru un alt fotoliu, probabil mai confortabi", a declarat vicepreşedintele PDM, Vladimir Cebotari, în cadrul briefingului de presă. 

Citește și: PDM: Unii actori politici erau atât de satisfăcuţi de rezultat încât au uitat că au comis încălcări la alegeri

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu