Vladimir Cebotari, la Fabrika: Ar fi o greşeală ca noi să aruncăm ţara în anticipate

Embed:

Alegerile anticipate ar putea arunca ţara în criză politică, economică şi socială, iar cum tentativele de negocieri dintre PSRM şi "ACUM" nu au avut niciun rezultat, PDM a venit cu o soluţie clară pentru depăşirea blocajului politic.

Declaraţia a fost făcută de vicepreședinte democraţilor, Vladimir Cebotari în cadrul emisiuni Fabrika de aseară.

"Ar fi o greşeală ca noi să aruncăm ţara în anticipate. În acelaşi timp Partidul Democrat este pregătit de alegeri anticipate, însă nu ne-o dorim. De aceea suntem gata să găsim numitor comun şi puncte care ne fac să construim împreună viitorul acestei ţări cu cei care doresc să o construim şi nu doresc să mergem iarăşi în perioade de incertitudini sau instabilităţi", a spus VLADIMIR CEBOTARI, vicepreşedinte PDM

Vladimir Cebotari a menţionat că ţara noastră trebuie să păstreze relații bune cu Rusia, însă pentru dezvoltarea economiei şi fortificarea democrației este nevoie de menţinerea vectorului european, iar socialiştii nu s-au declarat împotrivă.

" Preşedintele Dodon, care este o voce puternică a Partidului Socialiştilor şi care a anunţat de foarte multe ori că el nu este împotriva Acordului de Asociere. Nu este împotriva Acordului de liber schimb şi comerţ liber cu UE. Acesta este un angajament semnat de Republica Moldova. Nu cred că Acordul sau linia aceasta de dezvoltare a ţării este una inacceptabilă sau una care nu poate fi depăşită de Partidul Socialiştilor", a spus VLADIMIR CEBOTARI, vicepreşedinte PDM

Totodată, vicepreşedintele PDM a menţionat că venirea la Chişinău a comisarului european pentru Politică de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, a vicepremierul rus Dmitri Kozak, dar şi directorul Oficiului pentru Europa de Est din cadrul Departamentului de Stat al SUA Bradley Freden, nu sunt altceva decât nişte vizite de lucru care nu vor influenţa actuala situaţie politică a ţării noastre.

"Mulţi politicieni sau jurnalişti prea mult accent şi mare miză pun pe aceste vizite, drept vizite politice sau vizite care ar intermedia anumite negocieri sau care ar avea rolul care să creeze anumite coaliţii. Soarta moldovenilor e mânile moldovenilor. Credem că nimeni nu este în drept din exterior să ne impună sau să ne creeze vre-o anumită coaliţie", a spus VLADIMIR CEBOTARI, vicepreşedinte PDM.

Vineri, Partidul Democrat a anunţat că nu va admite ca țara să intre în criză şi a venit cu soluţii pentru evitarea alegerilor anticipate. Astfel, conducerea formațiunii a fost mandatată să inițieze negocieri cu Partidul Socialiștilor, pentru a crea o majoritate bazată strict pe rezolvarea problemelor sociale ale oamenilor, ignorate de ACUM. După ce a fost lansată invitația, socialiștii au anunțat că au luat act de propunerea PDM și urmează să o analizeze în cadrul Consiliului Republican al formațiunii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu