Vladimir Cebotari, interviu pentru MOLDPRES: Toate reformele pe care Guvernul le-a făcut sunt pentru oameni

Embed:

Vicepreşedinele Partidului Democrat din Modolova, Vladimir Cebotari a oferit un interviu pentru Moldpres. Cebotari a evidențiat rolul PDM în societate, dar și necesitatea de a guverna pentru cetățeni.

"Întrunirile de partid sunt o regulă sau ceva obişnuit pentru viaţa de partid, iar atunci când eşti la guvernare, aceste întâlniri capată un caracter mult mai des. Noi pe platforma partidului avem întâlniri de partid zilnic. Avem 2 ani și jumătate de când am preluat guvernarea aceste țări, urmează să avem o sesiune probabil parlamentară, dar și o perioadă foarte activă, trebuie să ne stabilm prioritățile. Ele trebuie să fie împărțite de cei care reprezintă vocea cetățenilor. 

Subiectul discuției de a accentua necesitatea de a guverna pentru cetățeni a fost în centrul dezbaterilor pe care noi ieri le-am avut. 

În toată această perioadă în care PDM și-a asumat guvernarea, el de fapt a guvernat și urmăriți proiectele care au fost realizate pentru Moldova și pentru cetățenii săi. Toate reformele care au fost făcute sunt pentru oameni, probabil 2 ani în urmă mai puțin era popular de a se comunica despre interesul cetățenilor. Nimeni nu va veni să ne rezolve problemele.

Fiecare acțiune trebuie s-o facem acasă. Atunci când punem bazele unei economii sănătoase, sau când am convins cei 6.000 de tineri să se reîntoarcă în Moldova, asta înseamnă să ai grijă de cetățenii tăi. Integrarea europeană înseamnă circulația liberă a oamenilor și a mărfurilor. Aici constă munca noastră, nu în vorbe în piețe sau la proteste.

În privința necesității, de ce trebuie să comunicăm cu cetățenii. Uitați-vă cât de dividizată a devenit societatea noastră. Nu trebuie noi să fim împărțiți în dependență de preferințele geopolitice. De ce societatea noastră trebuie să se împărțească sau familiile să se despartă? O țară este slabă atunci când este divizată. 

Să vorbim despre Maia Sandu. Spuneți-mi vă rog dacă a venit Merkel în Moldova? Are competență Bruxell-ul să i-a decizii? Dodon a venit să rezolve probleme, dar nu a făcut nimic. El participă la actul de putere, dar el nu vrea, stă într-o parte și se uită, critică. Cine sunt politicenii care merg în capitale străine doar cu vorba? Pe ce bani se duc? Eu nu zic că echipa PDM este ideală, că nu face greșeli. Nu fac greșeli doar acei care nu fac nimic.

Așa proiect ca Drumuri Bune a fost criticat, dar Moldova nu a avut niciodată așa un proiect. Uitați-vă la proiectul Prima Casă, peste 500 de familii au rămas acasă. Sunt familii care au 5 copii și ne bucurăm că beneficiază de ajutorul statului. Aceste proiecte au fost născute în Moldova și se realizează din banii noștri, este eficiența colectării impozitelor, aici, acasă. 

PDM este un pardit puternic și luăm asupra noastră toate criticile. Ne critică cei care nu participă cu nimic la dezvoltarea statului. Noi cu mare drag vom prelua orice idee care va face bine țării noastre. 

Schimbările din Guvern le vom anunța marți. Urmează să discutăm în decursul zilelor următoare. Mai avem puțină muncă, dar recunoaștem că unele lucruri nu merg așa cum noi ne dorim. Noi avem discuții cu cetățenii, noi auzim când aceste probleme nu se rezolvă, încercă să le rezolvăm dar nu tot timpul reușim. Noi nu ne dorim ca aceste lucruri să se repete. Suntem pe ultima sută de metre, mai avem câteva luni când acest guvern poate să lucreze funcțional.

Recunosc, noi avem o listă de candidați, dar și această listă este una provizorie. Deciziile urmează juridic a fi luate, iar în cadrul partidului urmează acele discuții în organizațiile teritoriale. Noi ajutăm metodologic, prezentăm anumite date pentru a le ușura sarcina de a lua o alegere. Noi urmărim anumite principii cărora trebuie să corespundă acești candidați. O decizie finală nu avem.

În primul rând Moldova trebuie să fie condusă de cei cărora le pasă de această țară, nu de cei care strigă și se laudă, dar de cei care pot construi. De acei care nu promit, dar demonstrează această dezvoltare", a spus vicepreşedinele Partidului Democrat din Modolova, Vladimir Cebotari, într-un interviu pentru MOLDPRES.

URMĂRIȚI INTERVIUL AICI.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu