Vladimir Cebotari: "Îl îndemn pe Kalinin să prezinte probe Organelor de Drept, privind "cumpărarea" de către PSRM a celor doi ostatici"

În cadrul unui briefing de presă, Vladimir Cebotari, Ministrul al Justiţiei, l-a îndemnat pe Alexandr Kalinin să raporteze organelor de drept dacă deţine probe cu privire la implicarea PSRM-ului în "cumpărarea" celor doi ostatici, reţinuţi în Rusia.

Preşedintele Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin a afirmat mai devreme că preşedintele statului, Igor Dodon ar fi venit cu o sumă de 20 de milioane de dolari din Federaţia Rusă, bani folosiţi şi pentru finanţarea campaniei PSRM.

Tot din aceşti bani ar fi plătit pentru eliberarea celor 2 foşti ostatici în războiul din Afganistan, reţinuţi la Moscova.

La rândul lor, socialiştii acuză PDM-ul de faptul că l-a scos pe Kalinin pentru a discredita imaginea PSRM şi a preşedintelui.

"Cum am mai menţionat anterior, în această campanie discutăm idei, probleme şi analizăm soluţii. Nu vrem să facem atacuri la vreun partid. Nu vreu nici să afirm, nici să neg ceea ce a spus Kalinin. Este clarificarea lor de conturi. Dar, pentru că au fost făcute afirmaţii extrem de seriose, în calitate de cetăţean, îl îndemn pe domnul Kalinin, în caz că deţine probe, să le prezinte organelor de Drept, care sunt obligate să le verifice. Dacă probele se confirmă, se vor lua toate măsurile necesare, prevăzute de lege", a declarat Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu