Vladimir Cebotari: Caravana PDM a avut peste 330 de întâlniri directe cu oamenii, cu peste 22.000 de cetăţeni (VIDEO)

Caravana PDM ajunge în fiecare raion din țară. Până la moment dat caravana PDM a avut peste 330 de întâlniri directe cu alegătorii și au avut contact direct cu 22 de mii de cetățeni. În cadrul unui briefing de presă, vicepreşedinte PDM, Vladimir Cebotari a vorbit despre cursul campaniei electorale, despre caravana PDM și despre întâlnirile cu ceătățenii din raioanele țării.

"Pentru că este o bună ocazie să discutăm cu dumneavoastră și cu cetățenii despre cursul campaniei electorale să facem și un schimb de idei sau clarități.

Pornim în a scoate în evidență campanie și această masivă caravană de comunicare a echipei PDM în teritoriul este foarte binevenită și este o acțiune salutată de către oameni. Această este bună și pentru noi pentru că este o pregătire pentru noi, pentru guvern și instituțiilor guvernamentale, dar și a colegilor PDM din toată periada din 2016 încoace.

Este un drept a cetățenilor ca să aibă discuții directe cu noi, cu candidații noștrii pentru a vorbi despre probleme.

Până la moment doar caravana PDM  au avut peste 330 de întâlniri directe cu alegătorii și au avut contact direct cu 22 de mii de cetățeni. Împreună cu colegii noștrii din circumscripție, candidații cu stafful nostru electoral au fost mai bine de 28 00 întâlniri pe care am pus mâna mai bine de peste 120 mii de cetățeni.

Sigur că pe măsura ce vom avansa în campanie, aceste numere vor fi în creștere pentru că și intensitatea acestor întâlniri este în creștere.

Discuțiile care le avem cu cetățenii sunt foarte intense. Este îmbucurător că cetățenii și toate acele acțiuni și proiecte ei înțeleg ce înseamnă aceasta. Ei înțeleg ce înseamnă proiectele drumuri bune, prima casa și chiar și reforma fiscală, deși pare un proiect mai complicat pentru unii, în același timp noi venim nu doar cu anumite proiecte, dar în același timp ascultăm acele probleme pe care cetățenii vor să le comunice.

Încercăm să găsim soluții imediate chiar și acolo în sală, dar soluții pentru problemele ridicate. Sunt foarte multe cazuri care puteau fi rezolvate imediat, dar înțelegem că nu este dorința de a rezolva aceste probleme. Noi uneori reușim să rezolvăm chiar pe loc acele probleme.

Ne bucurăm să observămn că încrederea în candidații noștrii este în creștere. Pentru că sunt oameni cunoscuți, sunt oameni de ai locului, sunt oameni care au în spatele lor rezolvări, sunt oameni care participă la întâlniri cu ei sau cu noi manifestă recunoștință pentru acea muncă pe care au făcut-o în circumscripțile lor.

Spre deosebire de multe sau toate partidele din opoziție, din păcate toată campania se face pe siglă nu pe oameni. Sunt puși în față oameni care nu sunt cunoscuți în teritorii, sunt puși în față oameni care nu qau nicio realizare în spatele lor și desigur probabil așa vor fi și rezultatele lor pe care le vor avea în circumscripție.

În ceea ce ține de campanie și modul în care se face campanie. Vreau să scot în evidență că cea mai desă întrebare scoasă în evidență este întrebarea celor 200 de lei care este pentru copii până la 18 ani. Aici facem claritatea care o facem de fiecare dată. Odată ce aceată lege va intra în vigoare, fiecare copil indiferent de vârstă, va beneficia de un ajutor de 200 de lei lunar până la împlinirea vârstei de 18 ani. Această politică nouă socială este aplicată tuturor copiilor nu numai celor care urmează să se nască. Înțelegem noi din păcate că multe formațiuni politice de opoziție urmează să discrediteze această politică bună.Înțelegem și observăm noi, că din păcate multe formațiuni politice de opoziție speculează și induc în eroare și nu este greșit să spun că își bat joc de oameni și duc mesaje false, încercând să vină cu diferite sperietori.

Mai des întâlnim și falsul că nu se limitează opoziția la denigrare și informare, opoziția din păcate lansează diferite mesaje de a speria cetățenii, să inducă frica în cetățeni și este la fel un intrument de manipulare, dar nu este unul reușit pentru că oi comunicăm permanent cu oamenii și oamenii înțeleg lucrurile reale și deosebesc minciuna de adevăr. Mai rău este că mesajele opoziției sunt unele negative, unele care ne divizează ca socetate și de aici din pacate avem parte de unele incidente care se petrec pe tot treritoriul țării legate cu diferite actori politici", a declarat Vladimir Cebotari,vicepreşedinte PDM.

Vladimir Cebotari a tras atenția și la câteva incidente petrecute în timpul campaniei electorale precum vandalizarea panourilor electoralem, incendierea automobilului unui membru PDM și incendierea unui oficiu PDM din Glodeni.

"Din păcate, mai multe panouri publicitare a PDM și candidaților săi au fost vandalizate, au fost la Hâncești și Strășeni. Mai nou au fost vandalizate panourile și la satul Micleușeni. Este rușinos faptul că aceste vandalizări au fost comise de niște copii minori, au fost antrenați niște copii minori în aceste acțiuni. Nu așa ne dorim să creștem noua generație, nu așa ne dorim să creștem politicieni. Vrem să îî creștem într-un alt mod și într-un alt spirit.

Cunoașteți cazul incendierii unui mijloc de transport al unui candidat de al nostru la Bălți, mai nou în această noapte a avut loc un incendiu la un oficiul al PDM din Glodeni. Sigur că nu vrem noi să facem supoziții ce s-a întâmplat și sigur că nu vrem noi să fimcei care caută vinovații.

Organele de drept, poliția urmează să își facă meseria. Și în aceste cazuri și în cazurile în care spre exemplu au fost implicați și unii simpatizanți ai Partidului Democrat cu care noi am luat măsuri interne și în privința cărăra organele de drept nu au tergiversat și au luat măsurile de rigoare.

În aceeași maneră instituțiile de drept să își vor îndeplini munca și vor găsi făptuitorii și să îi tragă la răspundere legală", a menționat vicepreşedinte PDM, Cebotari Vladimir.

Totodată, Vladimir Cebotari face apel încă odată la concurenții electorali să îndemne, să instruiască și să promoveze foarte clar o idei de campanie curată de o campanie fără ură

"Facem apel încă odată, pe această cale că toate formațiunile politice șă își îndemne, instruiască membrii de partid și prin intermediul membrilor de partid să promoveze foarte clar o idei de campanie curată de o campanie fără ură. Inclusiv îndemn și liderii politici care nu au răbdarea care nu le place să asculte chiar și întrebările critice care nu le plac și să se abțină de la măsuri violente așa cum s-a întâmplat zilele trecute la una din întâlnirile cu alegătorii.

Credem că acest lucru nu își mai are loc în politica moldovenească. Noi am făcut instruiri necesare și până la campanie, am repetat și repetăm aceste mesaje de fiecare dată când este cazul și chiar prin această adresare", a declarat vicepreşedinte PDM, Cebotari Vladimir.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu