Vladimir Bolea: Decizia privind crearea coaliţiei cu PSRM urmează a fi luată de Consiliul Naţional Politic al PAS

Reprezentanţii PAS nu au luat încă o decizie privind crearea coaliţiilor în teritoriu cu PSRM. Cel puţin asta a declarat în cadrul unei emisiuni la postul TV 8 deputatul PAS Vladimir Bolea. Referindu-se la apelul preşedintelui PSRM Zinaida Greceanîi către blocul ACUM de a crea alianţe cu socialiştii, Bolea a spus că o eventuală decizie urmează a fi luată de către Consiliul Naţional Politic al formaţiunii. 

"Urmează să se întrunească Consiliul Naţional politic la care vom lua o decizie, după care vom ieşi şi vom face publică poziţia noastră. Orice tip de coaliţie se face din interesul naţional şi reieşind din posibiltiatea de a crea oportunităţi pentru soluţionarea problemelor cetăţenilor", a mai spus Bolea. 

În acelaşi timp, deputatul PAS a exclus alianţa cu PDM, chiar şi în localităţile, unde democraţii au obţinut majoritatea. "Noi vrem să reformăm ţara. De la caz la caz, mergem cu toţi, cu care putem rezolva problemele cetăţenilor", a spus deputatul PAS.  

De cealaltă parte, democratul Vladimir Cebotari a reiterat mesajul expus anterior că scopul PDM este soluţionarea problemelor, dar nu coaliţiile în sine. "Noi venim în Consiliu (Consiliul Municipal Chişinău - n.n.) să rezolvăm problemele cetăţenilor. Şi indiferent dacă fom fi în coaliţie sau nu vom fi în coaliţie, pe noi ne vor uni ideile legate de soluţionarea problemei", a declarat Vladimir Cebotari.   

La rândul său, deputatul socialist Vasile Bolea a menţionat că în 7 consilii raionael PSRM a obţinut majoritatea, iar în celelalte au fost transmise mesajele respective ale conducerii PSRM de a forma majorităţi cu aleşii locali din partea blocului ACUM. În acelaşi timp, Vasile Bolea nu a exclus că se va ţine cont şi de persoanele care vor fi în consilii. "Trebuie să aşteptăm validarea mandatelor. Trebuie să vedem consilierii nu doar la nivel cantitativ, dar şi la nivelul persoanelor cine va lucra în consiliul X sau Y", a spus Vasile Bolea. 

Totodată, Publika.md aminteşte că, ieri, într-o postare pe Facebook, Andrei Năstase a scris că "poți împărți ceva ce nu ai și nu-ți va aparține niciodată".

 CITEŞTE ŞI: PSRM le propune celor din ACUM să facă coaliție în consiliile raionale din țară

 

loading...

Lasă un comentariu