Vlad Plahotniuc: "Vom asigura consultații medicale gratuite pentru copiii de la sate, atât timp cât va fi nevoie"

Cabinetul pediatric mobil "Renaște Moldova" a ajuns din nou în raionul Ialoveni, unde medicii au oferit consultații pentru numeroși copii de la sate. Alături de echipa de pediatri, în Ialoveni a mers, astăzi, și fondatorul Edelweiss Vlad Plahotniuc.

El le-a mulțumit personal pediatrilor și asistenților medicali pentru că s-au alăturat Fundației Edelweiss, iar de şase luni de zile vizitează satele din Republica Moldova pentru a-i consulta pe copiii care, altfel, nu ar avea acces la medicină specializată.

"Sunt deja șase luni de când medicii merg în satele din țară. Ceea ce am auzit în aceste șase luni - și ceea ce am văzut astăzi - m-a impresionat. Avem medici care muncesc din greu, îmi imaginez nu e ușor să faci atâtea consultații într-o singură zi, dar ei sunt implicați și fac treabă, reușesc să ajute. Avem cazuri în care medicii au reușit chiar să preîntâmpine complicații grave la unii copii, datorită acestor consultații pe care le-au făcut la timp", a declarat Vlad Plahotniuc.

Fondatorul Edelweiss s-a referit la cele aproape 10 cazuri în care medicii pediatri au salvat viețile copiilor, după ce au depistat afecțiuni extrem de grave și au recomandat tratamente corespunzătoare.

"Așa un proiect social este binevenit, orice ajutor anume acordat mamelor cu copii este binevenit. Cabinetul Renaște Moldova trebuie să se mai extindă, să fie şi o rulotă mai mare", au recomandat unii dintre părinții din raionul Ialoveni.

Iar fondatorul Edelweiss le-a reamintit oamenilor că este hotărât să susțină continuarea acestui proiect social pentru copii, "atât timp cât va fi nevoie".

"Mă voi implica și vă asigur că vom face tot posibilul pentru a le oferi aceste consultații medicale gratuite copiilor de la sate", a precizat Vlad Plahotniuc.

Proiectul social "Renaște Moldova" a fost lansat de către Fundația lui Vlad Platotniuc în luna aprilie a acestui an.

De atunci, Cabinetul pediatric mobil a ajuns în 99 de localități, iar peste 6.800 de copii din mediul rural au fost consultați gratuit.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu