Vlad Plahotniuc: Trebuie să învățăm să trăim într-o toleranță reciprocă, în respect și armonie (VIDEO)

Ziua Victoriei şi Ziua Europei este sărbătorită printr-un concert grandios la Chişinău. Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale a urcat președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, care a venit cu un mesaj către cetățenii Republicii Moldova.

"Stimați prieteni, colegi, e sărbătoare mare aici, împreună cu echipa PDM am venit să vă salutăm, să vă urăm o sărbătoare frumoasă și să vă aducem acest cadou. Un concert la care vor participa și participă după cum ați văzut artiști renumiți din Moldova, din Europa și din Rusia.

Și în felul acesta noi astăzi aici vom sărbători împreună 9 mai, atât sărbătoarea Victoriei, cât şi Ziua Europei. Vreau să salut și artiștii invitați și le mulțumesc din suflet că au acceptat să sărbătorească cu noi aici această zi minunată. Această dublă sărbătoare, prin ea noi vrem să transmitem un mesaj foarte important tuturor cetățenilor a Republicii Moldova și anume: Că trebuie să ne învățăm să trăim într-o toleranță reciprocă, în respect și armonie. Trebuie ca popor să dăm dovadă de demnitate, de înțelepciune politică și socială. Și trebuie odată și pentru totdeauna să ieșim din dezbinarea geopolitică în care este ținută țara captivă atâția ani de zile.

Astăzi vin cu cuvinte de recunoștință și multumire pentru cei care au luptat, au luptat și au căzut în anii sângeroși de război, aducându-ne pacea și restabilind-o pentru sute și milioane de oameni aducând victoria care a clădit o Europă puternică, parte a căreia suntem și noi Republica Moldova.

Vreau să felicit pe toți cei care astăzi sărbătoresc 9 mai, căci indiferent de semnificația care o alegem  9 mai această zi, acest eveniment trebuie să fie unul care să ne facă uniți, puternici și determinați. Doar așa vom moderniza Europa ", a comunicat președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul General de Poliţie, la manifestarea organizată de Partidul Democrat din Moldova în Piaţa Marii Adunări Naţionale participă circa 50.000 de oameni.

25.000 de oameni s-au prins în marşul de amploare organizat astăzi de Partidul Democrat din Moldova. Mulţimea a pornit de la Memorialul Eternitate şi a ajuns în Piaţa Marii Adunări Naţionale, acolo unde are loc un concert grandios de Ziua Victoriei şi Ziua Europei.

În premieră, Ziua Victoriei şi Ziua Europei sunt marcate în aceaşi zi, iar autorităţile îşi propun în acest fel să unească întreaga societate.

Marşul este organizat de Partidul Democrat din Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu